politiek

Pieter Hilhorst ‘redder in nood’ in Amsterdamse tram

25 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn weer begonnen, en dat heeft Pieter Hilhorst, de Amsterdamse PvdA-lijsttrekker, gemerkt. Zijn tweet over een ‘nobele’ daad is niet onopgemerkt gebleven.

 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

De wethouder, de afgelopen weken vooral in het nieuws geweest vanwege de miljoenenblunder die de Amsterdamse dienst belastingen onder zijn verantwoordelijkheid begin, twitterde vanmiddag dat hij twee vrouwen had beschermd. Ze zouden racistisch zijn uitgescholden. Als ‘dank’ werd hij geslagen. Hij zou de schuldige uit de tram hebben gezet.

Veel reacties

Als de tweet als campagnemateriaal was bedoeld, dan heeft hij één doel bereikt: binnen een uur hadden meer dan honderd twitteraars het bericht geretweet.

De reacties zijn alleen niet onverdeeld positief. Tweets met #toevalbestaatniet, #verkiezingsverhaaltje en tientallen reacties met de vraag waarom hij niet gewoon aangifte heeft gedaan in plaats van deze ‘heldendaad’ te begaan, doen vermoeden dat deze twitteractie misschien nog een staartje krijgt voor Hilhorst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.