politiek

Celstraf geëist tegen oud-PVV’er Arnoud van Doorn

31 januari 2014Leestijd: 2 minuten

Oud-PVV’er Arnoud van Doorn heeft een celstraf van zes maanden tegen zich geëist gekregen, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Hij heeft drugs geleverd aan minderjarigen.

Van Doorn is volgens de offficier van justitie ook schuldig aan schending van het ambtsgeheim. Hij had een journalist van het Algemeen Dagblad (AD) zijn toegangspasje voor het stadhuis uitgeleend, waardoor die vertrouwelijke stukken kon meenemen.

Voorbeeldfunctie

Het raadslid bezat ook nog eens een verboden alarmpistool. Normaal gesproken zouden taakstraffen denkbaar zijn voor de delicten die Van Doorn pleegde, maar de persofficier van Justitie, Laurien van Haeringen, zegt tegen persbureau Novum dat de oud-PVV’er als raadslid een voorbeeldfunctie heeft en zijn daden daarom zwaarder worden beoordeeld.

‘Gezien zijn bijzondere positie als raadslid is daar nu niet voor gekozen. Hij is vrij lichtzinnig tot de feiten overgegaan en heeft de wet en fatsoensnorm aan zijn laars gelapt,’ zegt de persofficier.

Moslim

Van Doorn is gemeenteraadslid in Den Haag voor de islamitische Partij van de Eenheid.  Tot eind 2011 was hij vicefractievoorzitter van de PVV in Den Haag, maar hij werd uit de fractie gezet, nadat bleek dat hij slordig omging met geld uit de partijkas, dat hij soms inzette voor privézaken, maar volgens hemzelf wel direct terugboekte. Vorig jaar werd bekend dat Van Doorn zich tot de islam had bekeerd.

De uitspraak volgt over twee weken. De AD-journalist moet vrijdagmiddag voor de rechter verschijnen.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.