politiek

Wassenaars raadslid stapt op na afkoopsom ‘seksrel’

23 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een van de hoofdrolspelers van de Wassenaarse ‘seksrel’, die vorige week een afkoopsom kreeg toebedeeld van de gemeente, stapt per direct uit de gemeenteraad. Na de schikking wil zij een ‘traumatische’ periode afsluiten.

Dat schrijft het Leidsch Dagblad. Het gaat om raadslid Mary-Jo van de Velde van de partij Wat Wassenaar Wil, de vrouw om wie de ‘seksrel’ was begonnen.

‘Na een turbulente tijd in vele opzichten, verkies ik rust boven rumoer en hartelijkheid boven hatelijkheid,’ schrijft het raadslid in haar ontslagbrief aan burgemeester Jan Hoekema (D66). Sinds de nachtelijke borrel waarmee alles begon, in februari vorig jaar, woonde Van de Velde al nauwelijks meer raadsvergaderingen bij.

Afkoopsom

Van de Velde trof vorige week een schikking met de gemeente Wassenaar. Samen met twee raadsleden die haar vanaf het begin steunden, ontving zij 120.000 euro. Het grootste deel daarvan was bedoeld voor Van de Velde, die zegt dat zij door oud-wethouder Henk de Greef (VVD) seksueel is geïntimideerd.

Minister Ronald Plasterk (PvdA, Binnenlandse Zaken) heeft vrijdag om opheldering gevraagd vanwege het ongekend hoge bedrag dat de gemeente aan politici heeft uitgekeerd. Het bedrag werd betaald om een streep te zetten onder een kwestie waarover de waarheid nooit boven tafel kwam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.