politiek

Oprichter Jan Nagel wordt nu ook tijdelijk voorzitter 50PLUS

02 november 2013

Jan Nagel, die aan de basis stond van ouderenpartij 50PLUS, wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de partij. Nagel blijft in elk geval aan tot het voorjaar en zal zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer behouden.

Dat besluit viel zaterdag op een algemene ledenvergadering van 50PLUS in Hilversum.  Het overgrote deel van de vergadering steunde Nagel. Twintig leden stemden tegen.

Vertrouwen

Nagel reageerde verheugd met het getoonde vertrouwen. Hij zei voorafgaand aan de vergadering alleen aan de slag te gaan als hij brede steun zou krijgen.

De komende tijd wil de tijdelijk voorzitter laten zien dat 50PLUS niet alleen met zichzelf bezig is, na het opstappen van het voltallige bestuur en fractievoorzitter Henk Krol. Nagel rekent op een stijging van het aantal zetels in de peilingen.

Geroyeerd

Tot de volgende vergadering in het voorjaar, waar een nieuw bestuur wordt gekozen, blijft ook een interim-bestuur aan. Daarin zitten onder meer de huidige penningmeester Mieke Hoek en de eerder geroyeerde maar inmiddels teruggekeerde Adriana Hernandez.

Voor het bestuur heeft zich onder anderen oud-staatssecretaris Michel van Hulten gemeld. Hij wil voorzitter worden, maar staat niet op de officiële lijst. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn: van de lijst kan worden afgeweken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.