politiek

Den Haag gaat wildgroei massagesalons tegenhouden

27 november 2013

De gemeente Den Haag vindt dat de stad meer dan genoeg massagesalons heeft. Daarom wordt het openen van nieuwe salons in principe verboden.

In Den Haag zitten tientallen massagesalons, vooral in de binnenstad en rond station Hollands Spoor. De aanwezigheid van massagesalons zou mensen in de omgeving een ‘onveilig gevoel’ geven.

Prostitutie

Een aantal van die salons biedt zijn klanten illegaal andere diensten aan dan massages. Malafide saloneigenaren maken zich geregeld schuldig aan vrouwenhandel en uitbuiting.

Afgelopen zomer is een speciaal rechercheteam zelfs in salons op zoek gegaan naar biologische sporen, die kunnen wijzen op illegale prostitutie vanuit de massagepraktijken. Begin deze maand sloot de politie zes Chinese salons, omdat die zonder vergunning seksuele diensten aanboden.

Uitzonderingen

Hoe meer massagewinkels er zijn, hoe moeilijker het is om te controleren op illegale praktijken, beargumenteert de gemeente het verbod. Massagesalons die zich netjes aan de regels houden mogen blijven, maar de kans dat Hagenaren nog een vergunning krijgen voor een nieuwe vestiging is klein.

Alleen als de gemeente zeker weet dat het om een bonafide salon gaat, maakt Den Haag nog een uitzondering.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.