politiek

Minister Schippers: zorgpremies stijgen in 2015 met 50 euro

23 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) verwacht dat de zorgpremies voor 2015 met gemiddeld 50 euro per verzekerde zullen stijgen. Dat komt door de overdracht van een deel van de langdurige zorg (de AWBZ) naar het basispakket van de zorgverzekeringswet.

Dat schrijft zij met staatssecretaris Martin van Rijn aan de Tweede Kamer, voordat de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt behandeld.

2014

Zilveren Kruis maakte deze week bekend dat voor 2014 de premie van het basispakket juist ongeveer honderd euro omlaag gaat. Ook DSW kondigde eerder een dergelijke premieverlaging voor het komende jaar aan.

Schippers voorspelde op Prinsjesdag dat de zorgpremie volgend jaar rond de 1.226 euro zou liggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.