politiek

Jos van Rey uit VVD Roermond gezet wegens oprichting nieuwe partij

09 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De omstreden oud-wethouder Jos van Rey is samen met tien anderen geroyeerd als lid van de VVD in Roermond. Zij mogen nog wel lid blijven van de landelijke partij.

Dat zegt voorzitter van de Limburgse VVD Peter de Koning woensdag.

Besluit

De Koning nam het besluit omdat Van Rey, samen met andere partijgenoten een nieuwe partij oprichtte, de Liberale Volkspartij Roermond.

Het VVD-hoofdbestuur wil niet dat leden die voor een lokale partij – in dit geval de Liberale Volkspartij Roermond – in de gemeenteraad zitten onderwijl invloed kunnen uitoefenen op de lokale afdeling van de VVD.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het vaststellen van het verkiezingsprogramma of de kandidatenlijst.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie begon oktober vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek naar de politicus wegens corruptie en het lekken van informatie. De voormalig wethouder wordt ook verdacht van witwassen.

Van Rey zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt aan Ricardo Offermans, die was verwikkeld in een sollicitatieprocedure. Offermans wilde burgemeester van Roermond worden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.