politiek

Henk Westbroek wordt geen burgemeester van Utrecht

23 oktober 2013

De secretaris van de commissaris van de Koning in Utrecht heeft zanger en presentator Henk Westbroek laten weten dat hij is afgewezen als burgemeesterskandidaat van Utrecht.

Westbroek heeft te weinig bestuurlijke ervaring, aldus de secretaris woensdag. Ook de zeventienjarige Hidde van Koningsveld is om diezelfde reden niet door naar de volgende ronde in de selectie- en benoemingsprocedure.

Populair

De Utrechtse zanger en presentator, die in de jaren negentig voet aan de grond kreeg in de lokale politiek in Utrecht met zijn partij Leefbaar Utrecht, gold als publiekslieveling.

Uit meerdere polls kwam hij naar voren als de populairste kandidaat onder de Utrechtse bevolking. Als raadslid was hij vaak in de stad te vinden om inwoners op te zoeken en met hen een biertje te drinken.

Score

Westbroek twittert naar aanleiding van zijn afwijzing: ‘Score 3 uit 3’ – ook bij twee eerdere pogingen om burgemeester van zijn stad te worden kreeg hij nul op zijn rekest.

In totaal hebben zesentwintig kandidaten naar de functie van burgemeester van Utrecht gesolliciteerd. Onder hen bevinden zich PvdA’er Agnes Jongerius, oud-voorzitter van vakbond FNV en de huidige burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen (VVD).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.