Burgemeester Meerssen onder druk na zelfmoord wethouder

06 april 2013Leestijd: 1 minuut

Waarnemend burgemeester Hans Schmidt (VVD) van Meerssen is onder druk komen te staan vanwege de ontwikkelingen binnen die gemeente rond de zelfmoord van wethouder Jo Dejong. Boze burgers eisen via een petitie het vertrek van Schmidt.

Dat blijkt uit een manifest Democratisch Herstel Meerssen dat zaterdag online is gezet.

Het burgerinitiatief vraagt de burgemeester ‘zich te beraden over zijn positie en zich af te vragen of hij de juiste persoon is om leiding te geven aan het gemeente-bestuur in deze moeilijke periode’.

Onderzoek

Ook eisen de burgers een onafhankelijk onderzoek naar het gemeentebestuur.

Spil in het verhaal is wethouder Jo Dejong die veel kritiek kreeg nadat hij een collega had proberen te zoenen op een feest. Dejong pleegde begin maart zelfmoord.

Bedreigingen

Na zijn dood zouden meerder wethouders met de dood zijn bedreigd. Ook stapten verschillende gemeenteambtenaren op.

Wat er precies gaande is in de Limburgse plaats is niet duidelijk. Rond de dood van Dejong werden twee besloten twee besloten raadsvergaderingen gehouden. Bezorgde burgers willen weten wat er tijdens die vergaderingen is gezegd.

Volg Servaas van der Laan op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.