PvdA verliest zetels in peiling Maurice de Hond

10 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De PvdA levert in de peiling van Maurice de Hond ten opzichte van vorige week twee zetels in. De partij houdt er 19 over.

Ook in de politieke barometer van bureau Ipsos verloor de PvdA afgelopen donderdag drie zetels. De partij van PvdA-leider Diederik Samsom staat daar op 24 zetels.

De SP en 50PLUS krijgen er zondag elk een zetel bij en komen uit op respectievelijk 22 en 18 zetels, maakte De Hond bekend.

Veranderingen

Voor VVD (24), PVV (22), CDA (15), D66 (15), ChristenUnie (6), GroenLinks (3), SGP (3) en de Partij voor de Dieren (3) verandert er ten opzichte van vorige week niets.

De peiling van De Hond wordt gehouden onder ten minste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.