NS krijgt miljoenenboete vanwege slechte prestaties

12 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Spoorwegen hebben een boete opgelegd gekregen van 2,75 miljoen euro. Reizigers zijn niet tevreden genoeg over de dienstverlening van het bedrijf.

Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) van Infrastructuur in een brief aan de Tweede Kamer.

Boete

De NS voldeed in 2011 niet aan alle afspraken over klanttevredenheid en kreeg daarom een voorlopige boete opgelegd. Omdat de situatie vorig jaar niet verbeterd is, moet de NS de 2,75 miljoen euro gaan overmaken.

Het vervoersbedrijf krijgt ook een voorlopige boete opgelegd voor 2012, eveneens van 2,75 miljoen euro. Deze wordt kwijtgescholden als de NS dit jaar voldoende presteert op klanttevredenheid.

ProRail

Reizigers vinden onder meer dat er te weinig treinen op tijd rijden en dat er te weinig zitplaatsen beschikbaar zijn in de spits. Op andere punten zoals de reisinformatie, doet de NS het wel goed, schrijft Mansveld.

Spoorbeheerder ProRail is wel alle afspraken nagekomen en krijgt dan ook geen boete opgelegd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.