Nederland gaat geen Syrische vluchtelingen opvangen

27 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Het kabinet wil geen Syrische vluchtelingen opvangen in Nederland. ‘Wij zijn van oordeel dat de vluchtelingen in de regio moeten worden geholpen,’ zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) woensdag.

Timmermans deed zijn uitspraak in een debat in de Tweede Kamer.

Opvang regio

Duitsland kondigde onlangs aan dit jaar minstens vijfduizend Syrische vluchtelingen op te zullen nemen. De eerste drieduizend komen in juni, de rest volgt in de herfst.

GroenLinks-leider Bram van Ojik wilde weten of het kabinet deze strategie ook gaat volgen. Timmermans meent dat landen in de regio meer moeten doen voor de vluchtelingen. Volgens hem beloven de landen in de Arabische regio veel, maar komen ze ‘heel slecht over de brug’.

Syrische studenten

Nederland heeft tot dusver 32,5 miljoen euro aan hulp gegeven voor de opvang van 900.000 Syrische vluchtelingen in de buurlanden en voor de miljoenen hulpbehoevenden binnen Syrië.

Wel wordt gekeken om enkele tientallen Syrische studenten in ons land hun studie te laten afmaken. Dat gebeurt op verzoek van het PvdA-Kamerlid Désirée Bonis.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.