Kritiek VVD en SP op hoog salaris politici Sint-Maarten

05 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Parlementariërs op Sint-Maarten hebben een salaris van ongeveer 9.000 euro per maand terwijl zij hooguit één dag per week aan het werk zijn. De politici hebben vaak nog een andere baan naast hun functie als volksvertegenwoordiger.

VVD en de SP willen dat deze salarissen omlaag gaan, meldt De Telegraaf dinsdag.

Extreem

‘Belachelijke zakkenvullerij terwijl de bevolking van Sint-Maarten steeds verder wordt uitgeknepen,’ zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak. Volgens VVD-Kamerlid Andre Bosman is het salaris ‘behoorlijke extreem en een zoveelste verkeerde signaal richting Nederland’.

Dinsdag ontvangt de Tweede Kamer Statenleden uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg.

Corruptie

Van Raak zegt dat Sint-Maarten ongetwijfeld om meer geld zal vragen. ‘Het kabinet moet ze geen cent meer geven en dwingen de corruptie en misdaad aan te pakken op het eiland.’

Bosman zegt dat het de parlementariërs zou sieren als zij fors inleveren. ‘Het eigenbelang gaat altijd voor. De corruptie en internationale criminaliteit op Sint-Maarten zijn een schandvlek voor het koninkrijk.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.