Kabinet gaat A27 bij Amelisweerd verbreden

26 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De A27 wordt ter hoogte van het Utrechtse natuurgebied Amelisweerd verbreed tot twee keer zeven rijstroken. Volgens minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) is de verbreding hard nodig om te voorkomen dat rond Utrecht in de toekomst files ontstaan.

Schultz van Haegen liet dinsdag weten dat ze verdergaat met de voorbereidingen van de verbreding. Ze zei dat nadat een onderzoekscommissie had aangegeven dat het niet mogelijk was om in de huidige situatie op een veilig manier meer rijstroken te realiseren.

Natuurgebied

De afgelopen jaren werd flink gesteggeld over de verbreding. Politieke tegenstanders vroegen zich af of die wel noodzakelijk is nu er door de economische crisis minder verkeer op de weg is.

Natuurorganisaties verzetten zich tegen het verlies van een deel van het natuurgebied Amelisweerd.

Besluit

Daarop besloot Schultz om een onderzoekscommissie nog één keer naar de zaak te laten kijken. Nu die commissie zegt dat het niet mogelijk is om binnen de huidige situatie veilig meer rijstroken aan te leggen, heeft Schultz de knoop over de verbreding doorgehakt.

De minister gaf eerder al aan dat ze zich ‘tot het uiterste’ wil inspannen om het verlies van tussen de 100 en 150 bomen in Amelisweerd te compenseren. Dat wil ze doen door waardevolle bomen elders in het gebied te herplanten.

Ook komt er over een lengte van 250 meter een dak op de betonnen snelwegbak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.