Groen licht voor Blok: Senaat akkoord met huurverhoging

12 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Eerste Kamer is zoals verwacht akkoord gegaan met de huurverhoging voor hogere inkomens om scheefwonen tegen te gaan. De verhuurdersheffing voor corporaties komt daarmee een stapje dichterbij.

Vanaf deze zomer zullen de huren bij corporaties en in de particuliere sector met gereguleerde prijzen worden verhoogd voor huurders met een hoger inkomen.

Dit zal extra inkomsten opleveren waarmee de corporaties de door het kabinet opgelegde verhuurdersheffing van 1,75 miljard euro moeten betalen.

Sceptisch

Over die verhuurdersheffing stemt de Eerste Kamer op een later moment. Om dat door de Senaat te krijgen, is er voor minister Stef Blok van Wonen (VVD) nog wat werk aan de winkel.

Coalitiepartner PvdA is sceptisch over de heffing. De sociaaldemocraten zijn bang dat het ten koste gaan van de investeringen bij de corporaties.

Geen wijzigingen

Toch is de minister niet van plan de heffing uit het Woonakkoord te schrappen, zo liet hij dinsdagavond in de Eerste Kamer weten.

Het is niet de intentie van het kabinet met andere maatregelen te komen dan we hebben afgesproken in het woonakkoord. Wel zal er overleg plaatsvinden over de uitwerking,’ zei Blok.


Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.