Geen haast bij verhogen pensioenleeftijd politici

02 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De hervorming van de pensioenregels voor politieke ambtsdragers laat nog altijd op zich wachten. Een wetsvoorstel uit september dat verhoging van de pensioenleeftijd voor politici mogelijk moet maken, is nog altijd niet tot wet gerealiseerd.

De Raad van State heeft in december over het wetsvoorstel advies uitgebracht aan minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA). Die zal het komende week naar de Tweede Kamer sturen voor behandeling.

CDA-Kamerleden Madeleine van Toorenburg en Pieter Omtzigt wilden vorige maand van de minister weten hoe diep het voorstel in de stapel papierwerk is gezakt.

1 maart

De wet zou rond 1 maart aan de Kamer worden aangeboden, maar dat is voor het weekend niet gebeurd.

‘Wat Rutte niet vertelt is dat hij en zijn ambtsdragende vrindjes mooi de enigen zijn die geen cent inleveren in deze crisis,’ klaagt weblog GeenStijl.

Omtzigt Twitterde vlak voor het weekend ‘Interessant: vandaag wel de beloofde 4 miljard bezuiniging, niet de beloofde versobering pensioenen politici. Hopelijk vanavond alsnog!’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.