‘CDA moet zich meer richten op stedelijke moslims’

06 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Het CDA zou nadrukkelijker kiezers en nieuwe leden moeten gaan werven onder moslims in grote steden. De partij kan het draagvlak onder die groep verbeteren als traditionele CDA-politici zich meer verdiepen in hun problemen.

Dat adviseert de werkgroep CDA & Islam in een rapport, meldt dagblad Trouw woensdag. De christendemocraten zouden vaker een ombudsfunctie kunnen vervullen.

Positie

De werkgroep zegt dat moslims die al tientallen jaren het CDA opzochten, een volwaardige positie in de partij moeten behouden. Er zouden echter nog meer moslims bij kunnen.

Vooral in grote steden herkennen jonge moslims zich niet in de partij, terwijl ze volgens de werkgroep vaak wel passen bij het CDA-gedachtengoed, de levenswijze, de waarden en normen en de familierelaties.

Reactie

Het gebrek aan aanhang in de steden wordt ook veroorzaakt doordat het CDA vervreemd is geraakt van de grote stad.

Het rapport Gedeelde Waarde is een reactie op de samenwerking van het CDA met de PVV in het kabinet-Rutte I. Moslims zouden nog wel een volwaardige positie hebben binnen de partij, maar het CDA moet zich wel meer openstellen voor hun inzet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.