VVD laakt linkse lespakketten op basisscholen

18 februari 2013Leestijd: 1 minuut

VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders is verbolgen over lesmateriaal dat de organisatie Maandtaak ontwikkelt voor basisschoolleerlingen. In de lespakketten staat dat boerderijen dierenfabrieken van de bio-industrie zijn, waar dieren worden vetgemest.

‘Pure linkse oriëntatie,’ zegt Kamerlid Lodders maandag in Trouw.

Dierenfabriek

In het lesmateriaal staat beschreven dat koeien en paarden vroeger in de wei liepen, kippen op het erf scharrelden en varkens door de modder rolden.

Tegenwoordig wordt op een boerderij, zo valt te lezen, ‘maar één diersoort vetgemest. Veel dieren komen nooit meer buiten. Het is gewoon een dierenfabriek. We noemen dat bio-industrie.’

Eenzijdig beeld

‘Er wordt een heel eenzijdig beeld van de landbouw gegeven. En ook nog gebaseerd op valse aannames,’ aldus Lodders.

Zij wil van minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) weten of er ‘afdoende mogelijkheden zijn om scholen te bewegen evenwichtiger onderwijs aan te bieden’. Maandtaak zegt dat het lesmateriaal zorgvuldig wordt samengesteld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.