Omstreden ex-PVV-raadslid is moslim geworden

28 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Voormalig gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zijn nieuwe religie op zijn Twitter-account geplaatst, gevolgd door de woorden ‘Nieuwe start’.

Van Doorn heeft zijn bekering donderdag bevestigd tegenover VARA-weblog Joop.nl. Hij laat ook weten dat zijn account niet is gehackt.

Privé

Op Twitter schrijft het ex-raadslid in het Arabisch: ‘Er is geen god dan Allah en Mohammed is Zijn profeet’. Door die zin uit te spreken bekeert iemand zich tot de islam.

Van Doorn zegt tegen Joop.nl: ‘Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen. Ik beschouw welk geloof iemand aanhangt als een privéaangelegenheid.’

Grote fouten

Het ex-raadslid werd eind 2011 uit de partij gezet omdat hij als vicefractievoorzitter grote fouten zou hebben gemaakt bij het beheren van het fractiebudget.

Afgelopen maand werd Van Doorn in zijn huis opgepakt, omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. Sinds zijn vertrek uit de PVV vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.