politiek

‘Moeizaam overleg kabinet en CDA over huizenmarkt’

10 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Het kabinet en oppositiepartij CDA lijken niet eenvoudig een compromis te kunnen bereiken over de huizenmarkt. De onderhandelingen tussen de partijen verlopen moeizaam.

Dat melden diverse bronnen zondag aan de NOS. Het CDA heeft bezwaar tegen de heffing voor woningcorporaties en de hoogte van de huurverhogingen.

Soepeler

Verder heeft het CDA bezwaren tegen de strenge regels voor het aflossen van hypotheken. De partij wil dat deze soepeler worden.

Ook coalitiepartij PvdA wil oorspronkelijke plannen aanpassen. De sociaaldemocraten eisen dat bij inkomensdaling de huur omlaag kan, meldt de omroep.

Meerderheid

Vrijdag werd bekend dat ministers Stef Blok (VVD, Wonen) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) hadden overlegd met CDA’ers Sybrand van Haersma Buma en Raymond Knops. Het kabinet heeft het CDA nodig om een meerderheid te krijgen in de Eerste Kamer.

Uiterlijk woensdag moeten de partijen een akkoord hebben bereikt. Dan praat de Tweede Kamer verder over de huizenmarkt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.