Kabinet wil geen uitstel voor overzetten hypotheek

21 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Het kabinet wil de termijn voor het overzetten van een aflossingsvrije hypotheek niet verzetten. Dat moet uiterlijk op 31 maart geregeld zijn.

Dat laat minister Stef Blok (VVD, Wonen) donderdag weten. De Vereniging Eigen Huis pleitte voor een uitstel.

Formeel

Blok zegt dat hij rust wil op de hypotheekmarkt en wijst erop dat de termijn al eens uitgesteld is, van 31 december tot 31 maart. Het overzetten hoeft op 31 maart nog niet helemaal formeel te zijn afgerond, zegt Blok.

De klant en de bank moeten het voor die tijd wel samen eens zijn geworden over hoe ze de lening voortzetten.

Prijzen

Volgens de Vereniging Eigen Huis nemen banken niet alle aanvragen in behandeling omdat ze het werk niet aankunnen. Veel Nederlanders zouden erbij geholpen zijn als het kabinet de termijn uitstelt.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek eerder vandaag dat de prijzen van huizen in januari 9,6 procent lager waren dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat is de grootste prijsdaling sinds het beging van de prijsindex bestaande koopwoningen in 1995.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.