Henk Krol: 50Plus wordt op termijn overbodig

23 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Fractievoorzitter van ouderenpartij 50Plus Henk Krol denkt dat zijn partij in de toekomst niet meer nodig zal zijn. De andere partijen moeten dan wel op tijd ‘wakker worden’.

Dat zei de Gaykrant-oprichter zaterdag in een radioprogramma op Omroep Brabant.

‘Op het moment dat ouderen volledig geïntegreerd zijn in de maatschappij en niet meer apart worden gezet, is een partij als 50Plus niet nodig,’ zei Krol.

Niet meer dit leven

Maar dat is volgens Krol in handen van de andere politieke partijen. ‘Ik hoop dat ze heel snel wakker worden,’ zei Krol.

De fractieleider zei te vrezen dat in zijn leven niet meer mee te zullen maken. Henk Krol is nu 62 jaar oud.

Emancipatiestrijd

Krol zei verder trots te zijn dat zijn leven in het teken heeft gestaan van een emancipatiestrijd. ‘Eerst voor homo’s en nu voor de acceptatie van ouderen’.

Over de opmars van zijn partij in de peilingen zei Krol zich eerder bezorgd te maken dan dat hij er heel blij van wordt. ‘Ik hoop niet dat er snel verkiezingen komen,’ zei Krol die toegaf nog lang niet genoeg geschikte mensen te hebben om het aantal virtuele zetels te kunnen vullen. ‘Veel mensen melden zich nu, daar moeten we zorgvuldig naar kijken.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.