politiek

Schultz van Haegen: achterhouden rapport onvergeeflijk

31 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Na staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA, Spoor) heeft minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, Infrastructuur) zich moeten verantwoorden in de Tweede Kamer. Ze noemt het ‘onvergeeflijk’ dat ambtenaren een belangrijk rapport niet naar de Kamer hebben gestuurd.

Minister Schultz van Haegen zegt dat zij haar ambtenaren wel opdracht heeft gegeven om het rapport over het aanbestedingsbeleid van ProRail naar de Tweede Kamer te sturen.

Handelwijze

Schultz van Haegen zegt dat twee afdelingen van het ministerie het oneens waren over het moment waarop het rapport naar de Tweede Kamer moest. Volgens de minister was er geen sprake van geruzie, maar van het heen en weer mailen over de handelwijze.

‘Daarmee praat ik het niet goed, want ik vind het onvergeeflijk, maar er was geen ruzie.’ Schultz van Haegen sprak verder van ‘slecht werk’, waardoor Mansveld antwoord moest geven op kritische vragen over het rapport terwijl zij hier niets van wist.

Gele kaart

Mansveld heeft eerder vandaag haar excuses aan de Kamer aangeboden voor het ontbreken van het kritische rapport dat deze week wel verscheen in de media. Het zal niet meer voor komen dat belangrijke rapporten niet op tijd naar de Tweede Kamer gaan.

De blunder van Mansveld en Schultz van Haegen levert de twee bewindslieden een ‘gele kaart’ op. De twee moeten voor 1 april orde op zaken stellen op hun departement, staat in een motie van PVV, SP, CDA, 50PLUS en GroenLinks.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.