politiek

Reis Wilders naar Australië gaat definitief door

12 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, is goedgekeurd. Wilders bezoekt volgende maand Melbourne, Perth en Sydney om lezingen te geven over ‘vrijheid, de islam en het Westen’.

Wilders laat zaterdag via twitter weten dat zijn bezoek aan het land doorgaat.

‘Bezoek Australië in feb gaat definitief door. Verheug me erop. Strijd tegen islamisering is een internationale opdracht,’ twittert Wilders.

Welkom

De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet meteen goedgekeurd. Verschillende Australische politici hadden problemen met de komst van Wilders.

‘Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen hier zijn niet welkom,’ aldus Senator Richard Di Natale.

Toegang

De Australische minister van Immigratie zei echter dat hij lang over de visumaanvraag heeft moeten nadenken, maar dat hij Wilders de toegang tot het land niet wil ontzeggen. Als Australië Wilders weigert zou dat de PVV-leider alleen maar extra aandacht opleveren.

Wilders is uitgenodigd door de anti-islamgroep Q Society. De groepering beschuldigde de Australische overheid ervan de visumaanvraag bewust op te houden. Volgens Wilders is zijn strijd tegen de islam een internationale strijd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.