politiek

Oud-VVD-leider Bolkestein publiceert memoires in Elsevier

16 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Voormalig leider van de VVD Frits Bolkestein (79) zal met ingang van 19 januari wekelijks zijn memoires publiceren in weekblad Elsevier. Dat bevestigt hoofdredacteur Arendo Joustra vrijdag.

‘Bolkestein is al hard aan het werk,’ zegt Joustra. ‘Hij heeft alle andere zaken opzij gelegd om hiermee bezig te zijn.’

Verenigde Staten

De oud-VVD-leider, die in 2011 voor Elsevier de H.J. Schoo-lezing verzorgde, gaat zijn leven chronologisch op papier zetten voor de lezers van het weekblad.

Bolkestein schrijft onder meer over zijn schooltijd, zijn verblijf in de Verenigde Staten, zijn periode bij Shell en zijn overstap naar de politiek.

Trots

Elsevier zal wekelijks drie tot vier pagina’s vrijmaken voor Bolkestein. Hoeveel delen de memoires gaan tellen, is nog niet bekend, maar Joustra rekent op zeker twintig publicaties. ‘We zijn blij en trots dat Bolkestein dit wil doen,’ aldus de hoofdredacteur. ‘Het is een erg mooie toevoeging aan ons blad.’

Bolkestein leidde de liberale partij van 1990 tot 1998. Daarna vertrok hij naar Brussel om eurocommissaris te worden. Die functie vervulde hij tot 2004.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.