politiek

Opmars 50Plus en SP in peiling, PVV verliest

27 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Ouderenpartij 50Plus heeft in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond het hoogste aantal virtuele zetels in de geschiedenis van de partij behaald. Ook de SP kreeg er deze week een zetel bij.

De partij van oud-Gay Krant-voorzitter Henk Krol steeg in de peiling van 8 naar 9 zetels. Dat is aanzienlijk meer dan de 2 zetels die de partij bij de verkiezingen van september wist te behalen.

Ook de SP doet het goed en steeg van 20 naar 21 zetels. Zes meer dan in september. Volgens De Hond scoren deze partijen goed onder ouderen die erg onzeker zijn over hun financiële toekomst.

Anti-Europa

In een week waar verder weinig verschoof, moest alleen de PVV een licht verlies incasseren.

Vermoedelijk kostte de felle anti-Europese opstelling van Geert Wilders zijn partij een zetel, maar met 22 zetels heeft de partij nog altijd wel zeven zetels meer dan bij de afgelopen verkiezingen.

VVD-PvdA

Regeringspartijen VVD en PvdA bleven deze week steken op beiden 26 zetels. Ruim minder dan de 41 en 38 zetels die de partijen respectievelijk behaalden in september.

Ook GroenLinks, dat deze week een vernietigend rapport kreeg te verwerken, kreeg geen verdere klappen in de peiling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.