politiek

CDA: Jansen Steur alsnog voor de tuchtrechter

12 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur zou alsnog voor de tuchtrechter moeten worden gesleept. ‘Een tuchtzaak tegen Jansen Steur moet rond te krijgen zijn. Het gaat om meer dan honderd slachtoffers en families.’

Dat zegt CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zaterdag in VPRO-radioprogramma Argos.

Register

Omtzigt wil van minister Edith Schippers (VVD, Volkgezondheid) weten hoeveel overeenkomsten de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gesloten waarbij artsen zich uitschreven uit het register en daardoor een tuchtklacht hebben ontlopen, zoals bij Jansen Steur.

Ook wil Omtzigt duidelijkheid over inhoud van die deals en wil hij weten of er toezicht was op gemaakte afspraken.

Diagnoses

Vorige week werd bekend dat Jansen Steur in een ziekenhuis werkte in het Duitse Heilbronn. Dit terwijl hij als arts in Medisch Spectrum Twente veel foute diagnoses heeft gesteld.

Schippers zei vrijdag dat zij liever had gezien dat Jansen Steur voor de tuchtrechter was beland. De IGZ worden nu actiever aangepakt. Ze wil niet oordelen over het optreden van de inspectie enkele jaren geleden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.