politiek

Wilders: aanpak islam prioriteit voor volgend jaar

27 december 2012Leestijd: 1 minuut

PVV-leider Geert Wilders zal zich volgend jaar weer toeleggen op het bestrijden van de islam. Wilders wil dat ‘de grootste ziekte’ die Nederland de afgelopen eeuw heeft gehad, eindelijk wordt aangepakt.

Dat zegt de PVV-voorman donderdag tegen de NOS. Hij wil de islam bestrijden in Nederland en ook daarbuiten.

Groep

Als het aan Wilders ligt, noemt Nederland de islam niet langer een godsdienst: ‘We moeten het gewoon keihard gaan aanpakken.’ Hij noemt bestrijding van de islam zijn levensopdracht die hij tot de dood zal vervullen.

In het interview herhaalt Wilders dat Nederland volgens hem een ‘Marokkanenprobleem’ heeft. Andere politieke partijen en de media draaien om de hete brij heen.

Het zit in de cultuur van Marokkanen om iedereen buiten de eigen groep te mogen aanpakken, maar elkaar zelden te beroven. Wilders spreekt van Marokkaans racisme.

Val

Tijdens het interview gaat Wilders ook in op het mislukken van het Catshuisberaad over nieuwe miljardenbezuinigingen. Dat leidde tot de val van het kabinet-Rutte I.

Wilders zegt dat VVD en CDA zich hebben vergist in de PVV. De partijen dachten dat Wilders wel zou tekenen. Premier Mark Rutte (VVD) zei eerder dat samenwerken met de PVV een fout was. Volgens Rutte is Wilders een ‘weglooppoliticus’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.