politiek

‘Kamer ontevreden over voorzitter Van Miltenburg’

21 december 2012Leestijd: 1 minuut

Anouchka van Miltenburg moet voor het einde van het jaar beloven een betere Kamervoorzitter te zijn. Onder Kamerleden bestaat grote onvrede over de manier waarop Van Miltenburg debatten leidt.

Dat zeggen anonieme Kamerleden tegen een verslaggever van BNR.

Kritische VVD-fractie

De meest uitgesproken beoordeling komt uit Van Miltenburgs eigen VVD-fractie. Ze is geforceerd, krampachtig en weinig sensitief, zijn enkele van de kwalificaties. In de eerste drie maanden van haar voorzitterschap voelde ze het debat onvoldoende aan en zocht ze te vaak de confrontatie.

Zo was er vrijwel direct na haar aantreden een conflict met de fractievoorzitters die vonden dat ze te weinig ruimte kregen voor vragen tijden het debat over de Regeringsverklaring.

Thieme

Een ander opvallend moment was een confrontatie met Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme, van wie ze het geluid van de interruptiemicrofoon wegdraaide. Dit tot grote woede van Thieme.

Recent liet Van Miltenburg weer van zich horen tijdens een debat waarin ze door veelvuldig ‘nee’ te roepen voorkwam dat een Kamerlid werd onderbroken door een vraag van een ander Kamerlid.

Van Miltenburg wil niet reageren maar zegt open te staan voor gesprekken met Kamerleden met kritiek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.