VVD-fractievoorzitter opgepakt na lekken geheime informatie

17 februari 2015Leestijd: 1 minuut
Foto: ANP

VVD-fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht Kathalijne de Kruif is aangehouden voor het schenden van haar ambtsgeheim. Zij zou geheime informatie hebben verstrekt aan een partijgenoot over een sollicitatieprocedure.

Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend. De Kruif (43) komt uit Maarssen en was lid van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, bij Breukelen. Ze zou in die hoedanigheid geheime informatie hebben doorgespeeld over de sollicitatieprocedure van de nieuwe burgemeester.

De PvdA-er Marc Witteman werd op 29 januari benoemd tot burgemeester van de gemeente Stichtste Vecht.
https://twitter.com/Kathkru/status/560868098073694208

De vorige burgemeester vertrok in juni vorig jaar. Sinds die tijd werd de burgemeesterspost in Stichtse Vecht waargenomen door Liesbeth Spies (CDA), voormalig minister van Binnenlandse Zaken.

VVD

Het is de tweede keer in een zeer korte tijd dat een VVD-politicus in opspraak komt wegens integriteitskwesties.

Vorige week was er opnieuw opschudding om VVD-Kamerlid Mark Verheijen, die gesjoemeld zou hebben met declaraties. Eind vorig jaar trok Verheijen ook al de aandacht, toen uit onderzoek van Elsevier bleek dat hij zich door de omstreden projectontwikkelaar Piet van Pol had laten betalen voor twee politieke campagnes.