En weer is de titel ‘beste politicus van het jaar’ voor Timmermans

15 december 2014Leestijd: 2 minuten

Frans Timmermans (PvdA) is voor de derde keer binnen een week uitgeroepen tot politicus van het jaar. Dit keer door het opiniepanel van het tv-programma EenVandaag.

De oud-minister van Buitenlandse Zaken ontving maandag 30 procent van de stemmen. Vorige week werd Timmermans al door de parlementaire pers verkozen tot politicus van het jaar en zondag kreeg hij deze eer weer in een peiling van Maurice de Hond onder kiezers.

Publiekslieveling

Op de tweede plaats staat PVV-leider Geert Wilders (veertien procent van de stemmen), die vorig jaar publiekslieveling was, en op nummer drie staat D66-voorman Alexander Pechtold  met acht procent van de stemmen.

Wilders werd door deelnemers aan het onderzoek geprezen om het feit dat hij zich consequent ‘blijft afzetten tegen het kabinetsbeleid’. Ook werd op prijs gesteld dat zijn partij nu in alle peilingen de grootste is, terwijl het er eerder dit jaar slecht uitzag voor de PVV. Alexander Pechtold moest het vooral hebben van zijn debatvaardigheden.

Premier Mark Rutte (VVD) werd door de panelleden tot nummer vier uitgeroepen. Aan het onderzoek van EenVandaag deden 30.000 mensen mee.

Blamages

Opvallend aan deze verkiezingen is dat ondanks de blamages van de afgelopen tijd, de PvdA toch sterk vertegenwoordigd is in de top-5.

Naast Timmermans op nummer-1, scoren de ministers Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën beiden met vijf procent van de stemmen een gedeelde vijfde plaats.

Menselijk

Net als bij de vorige twee peilingen kreeg Timmermans ook bij het onderzoek van EenVandaag weer veel lof voor zijn ‘menselijke’ optreden na de ramp met MH17.

Daarnaast roemden deelnemers aan het panel hem om zijn ‘bevlogenheid, empathisch vermogen en kennis van zaken’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.