Onverwachte naheffing voor miljoenen belastingbetalers

30 oktober 2014Leestijd: 1 minuut

Vijf tot zes miljoen belastingplichtigen moeten betalen of krijgen minder terug van de Belastingdienst.

Dit blijkt uit een brief van staatssecretaris Eric Wiebes (VVD).

De brief kwam naar aanleiding van vragen die Tweede Kamerleden stelden over het Belastingplan 2015. De Tweede Kamer debatteert volgende week maandag over het voornemen.

Heffingskortingen

Het kabinet besloot eerder de heffingskortingen in 2014 af te bouwen. De afbouw is ingegaan op 1 januari 2014 als gevolg van nivellering. Omdat de afbouw nog niet goed is verwerkt in de loonheffingstabellen en computerprogramma’s van de overheid, wordt momenteel door velen te weinig belasting betaald. Deze personen kunnen dus een naheffing verwachten.

Op de hoogte

Het lijkt erop dat de belastingbetaler hiervan nog niet goed op de hoogte is. Wiebes zegt in zijn brief dat er besloten is ‘de komende tijd extra uitleg te geven aan de groep belastingplichtigen die mogelijk wordt geconfronteerd met een hogere aanslag’. Deze voorlichting komt zodat de belastingbetaler zich hierop kan voorbereiden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vroeg de staatssecretaris hoeveel belastingbetalers een naheffing kunnen verwachten als gevolg van deze maatregel. Wiebes schat dat het om vijf tot zes miljoen huishoudens gaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.