Zo beschermt Samsung Knox je bedrijfsdata

Kijk eens even om je heen op kantoor. Wat valt er op – vergeleken met zo rond de eeuwwisseling? Dit: naast elk toetsenbord ligt een smartphone. Hier en daar ook een tablet. Het gaat vaak om persoonlijke toestellen die je medewerkers steeds vaker gebruiken om op te werken. En dat kan je duur komen te staan. Tenzij je je wapent met de juiste beveiliging: Samsung Knox.

Heel wat bedrijven zien het professionele gebruik van persoonlijke smartphones door de vingers. Helaas zetten ze daarmee de poort open voor hackers, malware en dataverlies. En ook al heb je enkele duidelijke do’s-and-don’ts op papier gezet (in het kader van een Bring Your Own Device-beleid), dan nog ga je niet altijd rustig slapen.

Met het Knox-beveiligingsplatform van Samsung hoef je niet lijdzaam toe te kijken, en hoef je je medewerkers niets van vrijheid te ontnemen. Integendeel. Knox pantsert bedrijfsgegevens tegen cybercrime, houdt de toestellen eenvoudig bruikbaar voor privézaken en upgradet ze zelfs tot efficiënte werkinstrumenten.

Integriteit op alle niveaus

In deze tijd waarin digitale dreigingen steeds inventiever worden en data security dus prioriteit nummer één is, kun je jezelf geen eendimensionale beveiliging meer veroorloven. Je moet mobiele toestellen en hun inhoud beschermen op verschillende niveaus. En dat is precies wat Samsung Knox doet.

Het platform trekt verschillende verdedigingslinies op, die waken over de integriteit van de smartphone, van de data die je erop verwerkt en van de applicaties die je daarvoor gebruikt.

Container en hardwareverankering

Knox levert uitstekende prestaties op smartphones van uiteenlopende merken. Toch heeft de oplossing een bijzonder pluspunt wanneer die is geïnstalleerd op de recente smartphones en tablets van Samsung. Daar zit Knox namelijk verankerd in de hardware – een uiterst betrouwbare component die checkt of er niet met de software op het apparaat gesjoemeld is.

Een ander hoofdfeature van Knox is de container Knox Workspace. Die scheidt privégegevens- en apps strikt van professionele. En zorgt ervoor dat iemand die de smartphone toevallig in handen krijgt, geen gevoelige informatie kan raadplegen.

Je installeert Knox Workspace boven op een oplossing voor mobieletelefoonbeheer: Knox Premium of andere MDM-software.

Binnenkijken bij Samsung Knox

Wil je binnenkijken in de architectuur van Samsung Knox?
En ontdekken hoe het platform precies je data security, productiviteit en medewerkersprivacy garandeert?

Lees het volledige verhaal op de Evolve-blog.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Samsung

Welke software voor je mobiel beheer? Dit is de top 5!

Niets zo belangrijk als je bedrijfsgegevens. Ze vormen als het ware de zuurstof van je organisatie. En daarom wil je ze goed beschermen. Maar … je medewerkers gebruiken steeds vaker hun mobiele toestellen voor hun werk. En zo ontstaan er gaten in je defensie. Die dicht je eenvoudig met de juiste software. Ontdek top 5-oplossingen … Continued

Lees verder
Samsung

Niet uitstellen: leg nu je mobiel beleid vast

Welke positie moet je als bedrijf innemen wat betreft de mobiele toestellen op kantoor? Knijp je een oogje dicht wanneer medewerkers hun smartphone gebruiken om zijn werkmails te checken? Of onderwerp je je hele mobiele vloot meteen aan de rigide controle van je IT-afdeling? Een eenzijdig antwoord is er niet. Daarom geven we je uitleg … Continued

Lees verder
Samsung

Waarom en hoe je je bedrijfsdata moet beveiligen in 2017

Vooral grotere organisaties investeren in een beleid voor beveiliging van bedrijfsdata – dat rapporteert Eurostat. Maar verschillende factoren zorgen ervoor dat geen enkel bedrijf nog om het topic heen kan in 2017. Bekijk de infographic voor een beeld van de huidige status. En ontdek de mogelijke oplossingen voor uitdaging nummer één: mobiele dataveiligheid. Mobiel werken … Continued

Lees verder