“Wij gunnen je het comfort van de spiegel”

Cosmetische chirurgie is volgens Diana Gabriels van Praktijk Gabriels een middel om mensen hun eigenwaarde terug te geven. “Ik zoek de verbinding om zo te ontdekken wat iemand echt gelukkig maakt.”

Binnenkort verschijnt een boek over Diana Gabriels, waarin vrienden, collega’s en cliënten aan het woord komen over de alleenstaande moeder die het tot succesvolle ondernemer schopte. Diana is eigenaresse van drie bedrijven: Praktijk Gabriels, DG Clinics (beide in Barendrecht) en de nieuwe Care Clinic in Amsterdam. Ze leerde het vak in de praktijk, met vallen en opstaan: eerst als schoonheidsspecialiste en daarna met een sportschool voor vrouwen. Sinds 1989 is zij adviseur en bemiddelaar voor medisch esthetische behandelingen zoals gezichts- en lichaamscorrecties. Een rol die haar op het lijf geschreven is. “Ik heb genoeg meegemaakt om te weten dat je leven zoveel mooier kan zijn als je tevreden bent en zelfvertrouwen hebt”, zegt Diana. “Er zijn helaas veel vrouwen, maar ook mannen, die zich ongelukkig voelen als zij in de spiegel kijken.”

Pionier in schoonheid

Als een van de eerste klinieken in Nederland introduceerde Praktijk Gabriels buikwandchirurgie en gastric bypass operaties (maagverkleiningen), later gevolgd door andere behandelingen zoals borstvergroting en schaamlipcorrectie. “Dat was toen nog met veel taboes omgeven”, vertelt Diana. “Wij vonden dat onzin want je mag als vrouw trots zijn op wie je bent. Je bent toch baas over je eigen leven? We hebben sindsdien voor veel vrouwen het verschil kunnen maken. En dat geldt ook voor mannen.”

Beeldvorming

“Mensen die voor een intake komen, zijn vaak verbaasd als ze mij zien. Ik heb geen lange benen, geen borsten als die van Dolly Parton of Donald Duck-lippen. Nee, natuurlijk niet! Dat is allemaal beeldvorming.” Diana over haar facelift die ze in 2019 liet uitvoeren: “Ik voelde me zo fit, zo energiek. Daar pasten mijn oude hals en kaaklijn niet bij. Het klopte niet met mijn gevoel. Ik heb geen tijd voor een hangende kaaklijn.” Het team bestaat uit  zes medisch specialisten die ook in academische ziekenhuizen werken, zodat eventuele nazorg is gegarandeerd. “Ik werk alleen met specialisten door wie ik zelf geholpen zou willen worden”, aldus Diana. “En omdat zij alleen doen waar ze goed in zijn, blijft het niveau hoog.”

”Als je het beste wilt voor je cliënten moet je eerlijk zijn”

Soms is een facelift, bil- of borstvergroting, liposuctie of maagverkleining niet de oplossing. Diana zegt dat dan ook eerlijk, al is dat lang niet altijd wat iemand wil horen. “Stel dat je te zwaar bent door obesitas en een borstvergroting wil. Dan kan ik zeggen: prima, als jij dat wilt. Maar niet bij mij, dan moet je in een andere kliniek zijn. Als ik weet dat het resultaat niet het gewenste resultaat zal opleveren en je niet gelukkig maakt, bied ik een alternatief aan. Bijvoorbeeld een dieet- en leefstijladvies. Ik wil alleen het beste voor mijn cliënten. Eerlijkheid duurt het langst. Dat voelen ze en daarom komen ze ook bij mij terug.”

32 jaar in het vak

“Diana zit al 32 jaar in het vak”, zegt Sylvia Lijesen, schoonheidsspecialiste en beste vriendin. “Ik ken niemand die zo hard werkt als zij, ze is dag en nacht bezig. Dat ze tot in het buitenland een goede naam heeft opgebouwd is niet voor niets. Ze wist de beste specialisten binnen te halen. Ook blijft ze vernieuwen met speciale behandelingen. Diana is een heel krachtige vrouw. Privé niet, dan is ze juist heel soft. Als ik midden in de nacht met een lekke band langs de weg sta, komt ze me halen, al sta ik in Groningen. Mensen die het niet zo breed hebben helpt ze met een betalingsregeling. Als je maar eerlijk bent en haar niet onheus benadert, want ze kan niet tegen onrecht. Ik heb haar weleens vergeleken met een boksbal. Als je zacht slaat, komt hij zacht terug. Als je hard slaat, komt die hard terug.”<<

Praktijk Gabriels is 7 dagen per week bereikbaar. U kunt ook een videoconsult aanvragen, deze is in 6 talen beschikbaar.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Eyescan

Eyescan maakt complexe oogzorg toegankelijk voor iedereen

Eyescan maakt een sterke groei door in algemene oogzorg, brilvervangende chirurgie en cosmetische chirurgie. Dat is niet voor niets. Er is een enorme toename in de vraag naar oogheelkundige zorg door onder andere vergrijzing, vroege opsporing van aandoeningen en betere behandelmogelijkheden. Met de opening van 3 nieuwe locaties in het eerste kwartaal van dit jaar … Continued

Lees verder
Clinic63

‘Er is niets mooiers dan mensen blij te maken’

Bij Clinic63 genieten cosmetische ingrepen hetzelfde aanzien als medische ingrepen. “Elke behandeling is bij ons maatwerk”, zegt oprichter en arts Babak Mahdavian Delavary. Jonge meiden van de Instagram-generatie. Mediapersoonlijkheden. Maar ook juristen,  ondernemers en ouderen die hun jeugdige uitstraling willen behouden. Clinic63 maakt geen onderscheid in zijn clièntele, zegt dokter Babak stellig. “Natuurlijk danken wij … Continued

Lees verder