Vergelijking van verschillende soorten autoverzekeringen

Om met je nieuwe auto de weg op te mogen gaan, is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten. Het is niet voor niets, dat Nederland autobestuurders verplicht om een autoverzekering af te sluiten!

Wanneer je te maken zou krijgen met een ongeluk, zou je zonder autoverzekering zelf opdraaien voor alle kosten. Denk hierbij niet alleen aan de kosten voor het herstel van de schade aan andermans voertuig, maar ook aan immateriële schade. Dergelijke kostenposten lopen vaak al snel flink op! Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je verschillende keuzes. In dit artikel lichten we de verschillen tussen autoverzekeringen nader toe.

Mogelijkheden bij het afsluiten van een autoverzekering

Bij het berekenen van een autoverzekering zal je al snel opmerken, dat de kosten van verzekeringspremies oplopen naarmate je voor een uitgebreidere dekking kiest. Je hebt hierbij de keuze tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. Bij een WA-verzekering met volledig casco spreken we van een allrisk autoverzekering. Een WA-verzekering dekt schade aan andermans voertuig bij een ongeluk die door jou veroorzaakt wordt. Door voor een WA-verzekering met beperkt of volledig casco te kiezen, wordt ook schade aan je eigen voertuig gedekt. De exacte dekking kan per verzekeraar verschillen.

Door gebruik te maken van een online vergelijkingstool, is het mogelijk om de premies van hetzelfde type autoverzekering snel en eenvoudig met elkaar te vergelijken. Vaak geldt dat de goedkoopste autoverzekering een verzekering met de meest beperkte dekking is. Houd hier rekening mee bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Tips voor het vinden van de ideale verzekering

Niet alleen de verzekeringspremie en dekking van een autoverzekering spelen een rol bij het maken van een keuze. Denk bijvoorbeeld ook aan de leeftijd van je auto, de waarde die je auto heeft en het aantal schadevrije jaren wat al is opgebouwd. Een auto met een hoge waarde kan logischerwijs hoge reparatiekosten met zich meebrengen, als je een ongeluk veroorzaakt. Mocht je auto een relatief lage waarde hebben, dan is het niet altijd aantrekkelijk om voor een verzekering met een uitgebreide dekking te kiezen. De hoge verzekeringspremie weegt in zo’n geval immers niet op tegen de waarde van de auto.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.