Victor Pak Premium Corner

Staat minister Jetten soms op de loonlijst van het Kremlin?

26 augustus 2022Leestijd: 3 minuten

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten dwingt lokale overheden om hun goedkope, langdurige contracten voor Russisch gas in te ruilen voor nieuwe, duurdere contracten. Daaraan verdienen uitgerekend de Russen weer extra geld. Absurd beleid, schrijft Victor Pak.

Na de Russische invasie van Oekraïne moest zo snel mogelijk elke connectie met Rusland worden beëindigd. Logisch, maar zeker bij energiebeleid kan dat niet van de ene op de andere dag. Decennialang hebben Europese landen, waaronder Nederland, zich steeds afhankelijker gemaakt van goedkoop Russisch gas. Dat is niet zo snel op te lossen.

Jetten brengt lokale overheden in de knel en sponsort de Russen

Minister Rob Jetten (D66) stuntelt al sinds het begin van de Russische invasie. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur liet in de uitzending van donderdag 25 augustus zien hoe talloze lokale overheden in de knel komen door Jettens ondoordachte beleid. Zij kregen in april van Jetten de opdracht om lopende contracten bij de Nederlandse dochter van het Russische gasbedrijf Gazprom op te zeggen. Dit om te voorkomen dat Nederlands geld naar de oorlogskas van het Kremlin stroomt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.