Premium Lock Moordenaars Peter R. de Vries verdienen levenslang

06 juli 2022Leestijd: 2 minuten
Een grote foto op Koninklijk Theater Carre van Publiek van Peter R. de Vries op de dag van zijn afscheid voor het publiek. Foto: ANP REMKO DE WAAL

Vandaag exact een jaar geleden werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Amsterdam op straat neergeschoten. Anderhalve week later, op 15 juli, stierf hij. Op 14 juli doet de rechtbank uitspraak tegen de twee verdachten, Delano G. en Kamil E.. Levenslang is voor hen de enige juiste straf, vindt Gerlof Leistra.

Daar lag Peter R. de Vries zwaargewond op straat. Laf van achteren neergeschoten. Die 6de juli 2021 was Nederland zwaar aangeslagen. Voor insiders was het een kroniek van een aangekondigde dood. Vanwege zijn rol als adviseur van de kroongetuige tegen drugsbaron Ridouan Taghi, verdacht van een serie liquidaties, liep zijn leven ernstig gevaar.

Peter R. de Vries

Lees ook deze reconstructie van Gerlof Leistra over Peter R. de Vries: Feitenrelaas van een voorspelde moord

Dat de ‘vermeende’ schutter Delano G. (22) uit Tiel en de Poolse chauffeur Kamil E. (35) uit Maurik al vlak na de aanslag op de snelweg konden worden aangehouden, was een fraai staaltje recherchewerk. Het gebruikte wapen lag op de achterbank van hun vluchtwagen, net als enkele cryptotelefoons. Ontsleutelde berichten bevestigden hun rol bij de aanslag. Ook waren er ooggetuigen en camerabeelden.

Meedogenloze criminelen liquideerden Peter R. de Vries

Het Openbaar Ministerie eiste levenslang. Dat is ongebruikelijk voor een enkele moord, maar in dit geval de enig juiste straf. De berichten schetsen het beeld van meedogenloze criminelen die voor geld de misdaadverslaggever liquideerden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.
Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw