Roelof Bouwman Premium Corner

Bravo, GroenLinks kiest een oude witte man

07 juni 2022Leestijd: 3 minuten

Bij een verkrampte en schuldbewuste omgang met migranten is niemand gebaat. De GroenLinks-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad verdient daarom een groot compliment, schrijft Roelof Bouwman.

Heibel bij GroenLinks in Amsterdam. Eigenlijk begon het al op 16 maart, bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Roelof Bouwman (1965) is historicus en journalist. Hij schrijft wekelijks over politiek, geschiedenis en media

Uitgerekend in de stad van burgemeester Femke Halsema leed de partij toen een pijnlijke nederlaag. Twee van de tien GroenLinkse raadszetels gingen verloren, net als de titel ‘grootste partij van Amsterdam’. Die werd – voor het eerst sinds 2010 – heroverd door de PvdA.

Omdat de weinig charismatische lijsttrekker Rutger Groot Wassink op de nominatie staat om opnieuw wethouder te worden, moest GroenLinks op zoek naar een nieuwe fractievoorzitter. Het werd Zeeger Ernsting. Hij is al raadslid sinds 2014 en stond nummer 3 op de kandidatenlijst.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.