Victor Pak Premium Corner

Bedreigingen van parlementariërs hollen democratie uit

23 juni 2022Leestijd: 2 minuten

Een volksvertegenwoordiger moet overal veilig zijn en met burgers kunnen spreken. Die vanzelfsprekendheid gold gisteren niet voor enkele Tweede Kamerleden bij het boerenprotest. Het is een verdere uitholling van de democratie, waar bedreigingen het steeds vaker winnen, schrijft Victor Pak.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waarschuwde vlak voor het boerenprotest een aantal Tweede Kamerleden voor hun veiligheid. Die kon in Stroe niet worden gegarandeerd voor D66’er Tjeerd de Groot, VVD’er Thom van Campen en GroenLinkser Laura Bromet. Zij bleven thuis, terwijl andere Kamerleden naar het boerenprotest gingen.

Bedreigingen maken ambt van volksvertegenwoordiger onmogelijk

De terreur van bedreigingen legt de bijl aan de wortel van de democratie. Volksvertegenwoordiging wordt zo onmogelijk gemaakt. Kamerleden moeten ook in gesprek kunnen met burgers die hun beleid verwerpelijk vinden, zonder dat zij voor hun leven hoeven te vrezen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.