Arendo Joustra Premium Corner

Rob Jetten gedraagt zich als een struisvogel

31 mei 2022Leestijd: 2 minuten

Het kabinet ziet de energiecrisis niet die voor zijn voeten ligt. Het is aan minister Rob Jetten van Energie om zijn collega’s te alarmeren, vindt Arendo Joustra.

Terwijl vissersboten wegens de hoge dieselprijs in de haven blijven, tuinbouwers een jaartje overslaan omdat ze het gas niet kunnen betalen en landbouwers een alternatief zoeken voor de dure kunstmest, doet politiek Den Haag of zijn neus bloedt. Alsof er geen energiecrisis is.

Jetten

Lees ook het commentaar van Joris Heijn: Levensgevaarlijke nonchalance van Rob Jetten

Deze drie sectoren zijn niet de enige die lijden – los van burgers die hun energierekening explosief zien stijgen.

Zelfs toen begin deze week het Russische gasbedrijf Gazprom besloot niet langer gas te leveren aan GasTerra, ­Nederlands grootste gashandelaar, deed Rob Jetten nog steeds of er niets aan de hand was. Geen paniek, de leveringsstop heeft geen gevolgen voor huishoudens en bedrijven, liet de D66-minister voor Klimaat en Energie weten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.