Gerlof Leistra Premium Corner

Hoogste tijd dat de korpschef kritiek op de politie pareert

30 mei 2022Leestijd: 2 minuten

De politie ligt zwaar onder vuur. Kritische rapporten signaleren grove fouten in de stijl van leidinggeven, met zelfs drie zelfmoorden van rechercheurs als gevolg. Er is sprake van racisme, cybercriminelen hebben vrij spel en de drugscriminaliteit en ondermijning gaan onverminderd door. Hoog tijd dat de korpschef laat zien wat goed gaat, vindt Gerlof Leistra.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Het ene kritische rapport over de politie is amper gepubliceerd of het volgende wordt al weer naar buiten gebracht. Half juni verschijnt het eindrapport van de commissie-Schneiders over de Landelijke Eenheid, waar onder meer de Landelijke Recherche onder valt. De organisatie moet op de schop, zo bleek al uit de tussenrapportage. Feitelijk wordt de Landelijke Eenheid straks opgesplitst en onder curatele gesteld.

Door alle kritiek lijkt het of de politie alleen maar faalt. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar de politie heeft domweg te veel op haar bordje. De (drugs)criminaliteit is veel harder geworden. Honderden bedreigde politici, rechters, officieren van justitie en advocaten moeten dag en nacht worden bewaakt. Grote rechtszaken kosten extreem veel capaciteit, net als de begeleiding van dagelijkse demonstraties.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.