Victor Pak Premium Corner

Eerste Kamer moet zichzelf bedwingen tijdens Rutte IV

20 februari 2022Leestijd: 2 minuten

Oppositiepartijen in de senaat grepen tijdens het debat over de Regeringsverklaring van Rutte IV direct hun kans om Tweede Kamertje te spelen. Onverstandig, de Eerste Kamer kan een nuttige functie vervullen als de leden zich richten op hun kerntaak: het verbeteren van de kwaliteit van wetgeving, schrijft Victor Pak.

Snedig sneerde senator Mei Li Vos (PvdA) naar premier Mark Rutte (VVD) dat hij ‘te dealen’ had met een meerderheid in de Eerste Kamer die het oneens is met specifieke plannen van het kabinet-Rutte IV. Tijdens het Eerste Kamerdebat over de Regeringsverklaring bleek dat de Senaat niet wil bezuinigen op de jeugdzorg en de AOW wil laten meestijgen met de verhoging van het minimumloon.

Eerste Kamer kan plannen Rutte IV in gevaar brengen

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.