Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Vooral VVD heeft iets uit te leggen in kwestie-Soumaya Sahla

25 januari 2022Leestijd: 2 minuten

Onverkwikkelijk hoe de VVD adviseur Soumaya Sahla, ex-terrorist en protegé van Frits Bolkestein, voor de bus gooide, schrijft Gertjan van Schoonhoven. Als het geloof in vooruitgang zo achteloos wordt gedumpt, wat is er dan nog over van het optimistische liberale mensbeeld?

Naast een politiek moddergevecht is de affaire-­Soumaya een frontale botsing tussen twee mensbeelden. Aan de ene kant: het optimistische vooruitgangsgeloof van Frits Bolkestein. Op zijn 88ste is dat ongebutst: het VVD-icoon steekt nu al tien jaar van zijn leven in het menselijke experiment Soumaya Sahla. Kan een ex-terrorist een sieraad van de democratische rechtsstaat worden? Bolkestein gelooft van wel.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.