Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Maak vrije kwestie van medische ethiek

03 oktober 2021

Een politieke partij moet vooral zelf weten hoe zwaar ze aan de eigen principes hecht, maar wat is er op tegen om van medisch ethische thema’s in de komende kabinetsperiode vrije kwesties te maken? De nieuwe bestuurscultuur moet leiden tot een dunner Regeerakkoord, is in Den Haag de heersende opvatting. Nou dan, de ethische kwesties weglaten, scheelt alweer enkele pagina’s, schrijft Carla Joosten.

De ChristenUnie is een betrouwbare en principiële partij. Wat niet wegneemt dat partijleider Gert-Jan Segers niet altijd even consistent is. Neem zijn laveren in de kabinetsformatie. Na het onfortuinlijke 1 april-debat over de al dan niet leugenachtige demissionaire premier Mark Rutte (VVD) concludeerde Segers al snel dat zijn partij niet meer met diezelfde Rutte zou gaan regeren.

Hoe stelde Gert-Jan Segers zich op in het 1 april-debat?

De rest is geschiedenis. Segers kwam erop terug, maar bleef intussen wel twijfels houden over zijn bereidheid om te regeren. Recent nog liet hij doorschemeren dat de eigen ministers Carola Schouten en Arie Slob en staatssecretaris Paul Blokhuis wel erg moe waren van het langjarige regeren in heftige tijden. En misschien was Segers zelf ook wel erg moe.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.