Arendo Joustra Premium Corner

Waarom nieuwe verkiezingen een schande zouden zijn

30 september 2021Leestijd: 2 minuten

Af en toe hoor je op het Binnenhof dat er maar nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden. Dat zou een grove schande zijn, vindt Arendo Joustra.

Het is onvergelijkbaar met stemmen in een land als Irak, maar rond 17 maart vonden sommige kwetsbare en oudere kiezers dat ze vanwege het gevaar van coronabesmetting toch min of meer hun leven waagden door zich naar de stembus te begeven om hun democratische plicht te vervullen. Niet voor niets betoogden sommige burgemeesters destijds dat de verkiezingen maar moesten worden uitgesteld. En niet voor niets kon er ook ‘per post’ worden gestemd.

Weer andere kiezers hadden zich grondig geïnformeerd door verkiezingsprogramma’s te lezen, kieswijzers in te vullen en te kijken en te luisteren naar verkiezingsdebatten op radio en televisie. Uiteindelijk maakten ruim tien miljoen burgers op die woensdag in maart gebruik van hun stemrecht.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.