René van Rijckevorsel Premium Corner

Waarom waren die 1.250 Nederlanders nog in Afghanistan?

26 augustus 2021Leestijd: 2 minuten

De Afghaanse Nederlanders die deze maand nog in Afghanistan waren, hebben daarvoor zelf gekozen en oproepen om te vertrekken genegeerd. Het wringt dan dat Nederlandse militairen nu met gevaar voor eigen leven deze mensen moeten redden, schrijft René van Rijckevorsel.

Jazeker, hun levens lopen gevaar nu het moment naderbij komt dat niemand nog het land mag verlaten en het is goed dat er alles aan wordt gedaan om ze eruit te krijgen en daarmee te vrijwaren voor de toorn van de Taliban.

Ondanks negatief reisadvies naar Afghanistan gegaan

Maar er is ook een kanttekening te maken. De 1.250 Afghaanse Nederlanders – van de in totaal 50.000 – die in Afghanistan verbleven, zijn eerder dit jaar willens en wetens op ‘familiebezoek’ gegaan in een periode dat de situatie op z’n minst instabiel was.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.