Robbert de Witt Premium Corner

Waarom China en Rusland ook niet blij zijn met Westers debacle in Afghanistan

25 augustus 2021

Een historisch debacle, bijzonder pijnlijk, funest voor de reputatie van het Westen, dit gaat nog jaren pijn doen. Dat is de teneur van de zelfanalyses in de Verenigde Staten en Europa, na de ‘capitulatie van Kabul’. Plus dat China en Rusland zullen profiteren van de gebleken zwakte van ‘het vrije Westen’. Dat laatste is zeker geen uitgemaakte zaak, schrijft Robbert de Witt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.