Jelte Wiersma Premium Corner

EU-aanpak ‘anti-homowet’ Hongarije helpt Orbán 

24 juli 2021

De Hongaarse premier Viktor Orbán (Fidesz) heeft een referendum uitgeschreven over zijn wet die moet voorkomen dat minderjarigen op school en op televisie worden geconfronteerd met homoseksualiteit en geslachtsveranderingen. Dit nadat de Europese Commissie Hongarije voor de rechter had gesleept. Wat iemand ook van Orbáns praktijken vindt, het is de vraag of de EU-acties werken en niet juist contraproductief zijn, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.