Premium Lock De vaccins werken, tijd voor een nieuwe fase

20 juli 2021Leestijd: 4 minuten
Deel kabinet weer bijeen voor corona-overleg

Het aantal besmettingen steeg, maar de gevreesde toeloop in ziekenhuizen blijft uit. Dat betekent dat de vaccins hun werk doen, en dat een volgende fase in de pandemie is aangebroken. Dat vraagt ook om een andere kijk op de aanpak, schrijft Bram Hahn.

Het woord ‘perspectief’ klinkt al een tijdje niet meer. Naarmate de lockdown van afgelopen winter en voorjaar voortduurde, werd de roep om perspectief steeds luider. Velen ervoeren de uitzichtloosheid van de situatie als het lastigste om mee om te gaan. Zeker toen in het vooruitzicht gestelde versoepelingen niet doorgingen of werden teruggedraaid.

Nu de meeste stappen van het heropeningsplan zijn gezet, is de roep om perspectief verstomd. De horeca draait weer (tot middernacht althans), theaters en bioscopen starten weer op, we gaan weer op reis en ontvangen weer volop vrienden en familie.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw