Bram Hahn Premium Corner

De vaccins werken, tijd voor een nieuwe fase

20 juli 2021

Het aantal besmettingen steeg, maar de gevreesde toeloop in ziekenhuizen blijft uit. Dat betekent dat de vaccins hun werk doen, en dat een volgende fase in de pandemie is aangebroken. Dat vraagt ook om een andere kijk op de aanpak, schrijft Bram Hahn.

Het woord ‘perspectief’ klinkt al een tijdje niet meer. Naarmate de lockdown van afgelopen winter en voorjaar voortduurde, werd de roep om perspectief steeds luider. Velen ervoeren de uitzichtloosheid van de situatie als het lastigste om mee om te gaan. Zeker toen in het vooruitzicht gestelde versoepelingen niet doorgingen of werden teruggedraaid.

Nu de meeste stappen van het heropeningsplan zijn gezet, is de roep om perspectief verstomd. De horeca draait weer (tot middernacht althans), theaters en bioscopen starten weer op, we gaan weer op reis en ontvangen weer volop vrienden en familie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.