René van Rijckevorsel Premium Corner

Verbijsterende terughaalactie IS-vrouw affront voor rechtsgevoel

08 juni 2021

Er is geen enkele reden te bedenken waarom de Nederlandse regering IS-aanhanger Ilham B. uit Syrië moest weghalen, schrijft René van Rijckevorsel.

Met een verbijsterende, levensgevaarlijke én illegale operatie heeft de regering een IS-vrouw en drie kinderen laten ophalen in Syrisch Koerdistan. De vrouw, Ilham B., wordt in Rotterdam berecht.

Lees ook deze blog van Afshin Ellian: IS’ers verdienen de Nederlandse nationaliteit niet

De Nederlandse Syriëgezant, Emiel de Bont, en zijn konvooi van zes gepantserde auto’s moesten een route vol omwegen kiezen om de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad te ontwijken en zo eventuele arrestatie te voorkomen.

Tweede Kamerleden, ook van de VVD, waren onthutst. ‘Mijn bloed kookt. De rechtsstaat afwijzen, democratie afwijzen, mensenrechten op grote schaal schenden, en dan wel lekker terug naar Nederland,’ twitterde Ulysse Ellian. Een ander VVD-Kamerlid had het over ‘tikkende tijdbommen’ die worden teruggehaald.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.